Vijf tips bij het kopen van een huis

Het hoogste bod is niet altijd het winnende bod

Je kunt er niet omheen. De Nederlandse woningmarkt is een gekkenhuis! Er is weinig aanbod en een hoge vraag, waardoor veel woningen boven de vraagprijs worden verkocht. Hoe kom je er als koper dan nog tussen? Een (te) hoog bod neerleggen is een mogelijkheid, maar kun je het misschien ook op een slimme manier aanpakken? Hieronder geef ik je 5 tips om op een slimme manier een woning te bemachtigen.

1. Maak kenbaar dat je op zoek bent

Als je tegen je ouders verteld dat je op zoek bent naar een huis, weten meestal maar een paar mensen het. Als je het tegen zoveel mogelijk mensen verteld houden zij hun oren en ogen voor je open. Wie weet word je op een huis gewezen wat je anders toch over het hoofd had gezien.

2. Actief op zoek

Houd actief social media in de gaten. Vaak plaatsen makelaars of huiseigenaren al berichten van huizen die in de verkoop zijn gekomen, voordat je het op huizensites kunt vinden.

 

3. Laat het bod opvallen

Biedt nooit een rond bedrag. Biedt een bedrag wat lekker opvalt. Bijna iedereen biedt wel ronde bedragen. Als je dus bijvoorbeeld € 325.523,- biedt dan kan die extra € 523,- toch het verschil maken. Je kunt dit ook bijvoorbeeld met je geluksgetal of het huisnummer doen.

4. Voorwaarden

Het hoogste bod is niet altijd het winnende bod. Bij de bezichtiging vraag je daarom altijd wat de verkoper belangrijk vindt. Misschien is een flexibele overdrachtsdatum wel heel belangrijk. Misschien wil de verkoper wel zekerheid, dan kan het zelfs interessant zijn om géén voorwaarden voor te stellen. Doe dit uiteraard alleen als je zelf ook de zekerheid hebt dat je dit kunt doen. Er gaat namelijk niets boven zeker weten.

5. Lokale makelaar

Een lokale makelaar kent de buurt en weet wat er speelt. Vaak weet een lokale makelaar wie wat in de aanbieding heeft, ook als de woning nog niet op de markt staat. Mensen willen vaak wel verhuizen, maar hun droomhuis komt, maar niet te koop. Laten weten aan de makelaar dat je op zoek bent of deze inschakelen als aankoopmakelaar kan je zeker helpen in deze spannende tijd. Met een aankoopmakelaar weet je ook zeker wat je moet bieden, zorg je dat je niet te veel biedt en worden er veel stress, zorgen en dingen die geregeld moeten worden uit handen genomen.

Leef je vak

Al op 10 jarige leeftijd wist Stijn de Laat dat hij makelaar wilde worden. Alle stappen in zijn leven dragen bij in deze richting. Stijn speelt geen makelaar maar is een makelaar in hart en nieren. Het verkopen van huizen gaat niet over het huis, maar over de mensen.

Stijn wordt gelukkig van het wegnemen van de zorgen die komen kijken bij de aankoop of verkoop van een huis. Daarom is De Laat Makelaardij dé makelaar voor het leven waarmee je een duurzame relatie opbouwt.
Tags
REcente blogs

De Laat makelaardij is aangesloten bij:

De Laat Makelaardij

Schoolstraat 6A-01

5066 EE MOERGESTEL

013 - 20 70 413

info@delaatmakelaardij.nl

Woningaanbod

Privacy disclaimer

Algemene Voorwaarden

 

© De Laat Makelaardij 2022

Gemaakt door E-wolve

 

Vraagprijs per m²

De vraagprijs per m2 wordt berekend door de vraagprijs van de woning te delen door de gebruiksoppervlakte wonen. Echter wordt er hierbij geen rekening gehouden met het perceeloppervlakte of eventuele bijgebouwen.